O NAMA

UPOZNAJTE
RAČUNOVOĐU

THE ACCOUNTANT

The Accountant je osnovan početkom 2019. godine. Uspeh kompanije zasniva se na doslednoj primeni ključnih vrednosti - znanja i poverenja. U poslovnoj utakmici, pouzdanost i brzina su od suštinskog značaja i daju odlučujuću konkurentsku prednost.

Prednjačimo sa ciljem ostvarivanja održivih, inovativnih ideja za naše klijente. Kao vaši lični savetnici, podržavamo vas u svim pitanjima vezanim za računovodstvo i obračun zarada, što vam omogućava da se u potpunosti koncentrišete na svoje poslovanje; na taj način pokušavamo da uštedimo vaše vreme i nepotrebne napore.

Snažan i profesionalan tim koji donosi iskustvo i stručnost međunarodnih konsultantskih kompanija, kao i nacionalnu i međunarodnu mrežu saradnika.

Izvanredne tehničke sposobnosti našeg tima kao i visok kvalitet usluga The Accountant su ključni faktor uspeha u Srbiji: razumemo specifične potrebe klijenata u zemlji na osnovu velike međunarodne ekspertize i fleksibilnosti članova tima.

KO JE THE ACCOUNTANT

Naš vlasnik i upravni partner je Oliver Andrun, koji godinama posluje kao profesionalni računovođa. Pre osnivanja Računovođe, bio je izvršni direktor računovodstvene kompanije Unija gdje je upravljao sa više od 140 zaposlenih u 14 zemalja. Pre toga je počeo kao senior računovođa u Unija Srbiji, potom promovisan u Countri manager-a i na kraju postao Partner i CEO grupe. U grupi Unija proveo je više od 7 godina na različitim poslovima računovodstva, obračuna zarada i konsaltinga.

Pre svega toga, u periodu od 2007. do 2011. godine bio je senior računovođa u PWC Serbia, fokusiran na računovodstvo plata i interno izveštavanje za PWC Serbia i PWC Montenegro. Prilika da radi u velikoj većini preduzeća i kompanija u Srbiji i regionu opremila ga je specifičnim spojem veština i iskustva, koji dolaze iz različitih industrija i funkcionalnih oblasti. Njegova glavna oblast stručnosti obuhvata obračun plata i računovodstvo sa operativne i konsultantske strane. Od 2019. godine osnovao je sopstvenu kompaniju The Accountant d.o.o. sa vizijom da zajedno sa svojim timom pruži visok nivo usluga međunarodnim kompanijama.

ACCA logo

ACCA

ACCA je udruženje sertifikovanih računovođa sa sedištem u Velikoj Britaniji (Association of Chartered Certified Accountants). Udruženje ovlašćenih i sertifikovanih računovođa (ACCA) jedno je od najvećih i najrazvijenijih međunarodnih udruženja računovođa. ACCA ima više od 100 godina dugu tradiciju, priznato je u više od 170 zemalja širom sveta i trenutno broji više of 500.000 članova i studenata koji se pripremaju za njegovo članstvo. ACCA izdaje sertifikat za Chartered Certified Accountants (ovlašćeni računovođa). Da bi dobili sertifikat potrebno je da položite 14 veoma ozbiljnih i zahtevnih ispita iz računovodstva i srodnih oblasti. Polaganje je isključivo pismeno, na engleskom, u ovlašćenim centrima kao što su British Council ili PWC.

Članstvo u ACCA udruženju sertifikovanih računovođa garantuje visok nivo poznavanja međunarodnih računovodstveni standarda i drugih regulativa u oblasti računovodstva i poreza. Pored toga od svakog člana ACCA udruženja se očekuje kontinuirano usavršavanje u oblasti računovodstva i poreza kao i određene etičke i profesionalne norme ponašanja.